نوشته شده توسط : نت ویر

اوتيسم يا (Autism) يك نوع بيماري است كه بر توانايي كودك در ارتباط و توسعه مهارت هاي اجتماعي تاثير مي‌گذارد. كودكان مبتلا به اوتيسم ممكن است از لحاظ احساسي و عاطفي تمايل به جدايي داشته باشند. با توجه به گفته درمانگاه مايو (Mayo Clinic)، كودكان اوتيسم ممكن است رفتار وسواس گونه‌اي از جمله مشغله‌هاي شديد با يك شيء خاص داشته باشند. علايم افراد اوتستيك مي تواند از خفيف تا شديد دسته بندي شوند. علائم اين بيماري معمولا در سن ۲ سالگي كودك ظاهر مي‌شود.

تشخيص برخي از علايم اوتيسم كار هر كسي نيست 

تشخيص دادن برخي از علايم كودك اوتستيك بسيار دشوار است. برخي از اين علايم ممكن است با ويژگي هاي شخصيتي يا ساير مسائل مربوط به توسعه شخصيت اشتباه گرفته شوند. به همين خاطر براي ارزيابي اوليه و تشخيص اين بيماري بهترين گزينه مراجعه به يك متخصص در امور كودكان اوتيسم است.

غربالگري پزشكي اوليه

پزشك متخصص اطفال و يا پزشك خانواده آزمايش هاي اوليه را به عنوان بخشي استاندارد از بازبيني هاي منظم كودك انجام خواهد داد. پزشك مي‌تواند به توسعه برخي مهارت‌هاي كودك مانند ۳ مورد زير كمك كند:

  • مهارت زباني
  • رفتاري
  • و مهارتهاي اجتماعي

اگر پزشك خانواده هر چيز غيرمعمول در مورد فرزند شما بيابد، ممكن است شما را به يك متخصص ارجاع دهد. قبل از اينكه نزد هر متخصصي برويد سعي كنيد از مهارت آن ها در تشخيص يا درمان اوتيسم مطلع شويد. پيدا كردن يك متخصص مرتبط باعث صرفه جويي در زمان شما مي شود.

ارزيابي عميق پزشكي

در اين مرحله، براي تشخيص دقيق ترين، كودك شما تحت آزمايش غربالگري ASD قرار خواهد گرفت. اين غربالگري، يك آزمايش پزشكي نيست درنتيجه شامل هيچ آزمايش خون يا اسكن و تصويربرداري راديولوژي هم نيست. در عوض، غربالگري شامل مشاهده طولاني مدت رفتار كودك شما مي‌شود. پزشكان از آزمايشات متعددي استفاده مي‌كنند تا ببينند آيا بچه ها در حال يادگيري مهارت هاي اوليه هستند يا اينكه ممكن است تاخيري در اين فرآيندهاي يادگيري به چشم بخورد. علاوه بر اين، والدين كودك بايد در مصاحبه هاي دقيق تر درباره فرزندان خود شركت كنند.

متخصصاني كه اين نوع آزمايش هاي لازم براي كودكان اوتيسم را انجام مي دهند عبارتند از:

  • پزشكان متخصص اطفال
  • متخصص مغز و اعصاب خوب كودكان
  • روانپزشك يا روانشناس باليني كودك
  • متخصصين شنوايي (متخصص شنوايي شناسي)
  • كاردرمان ها
  • گفتار درمانگران

گاهي اوقات تشخيص ASD ها مي تواند پيچيده باشد. كودك شما ممكن است به يك تيم از متخصصان نياز داشته باشد تا مشخص شود كه آيا آنها ASD دارند يا خير. تفاوت بين ASD ها و انواع ديگر اختلالات رشدي بسيار ظريف است و گاهي اوقات مكن است تشخيص اشتباه صورت بيرد.



:: موضوعات مرتبط: مغز و اعصاب , ,
:: بازدید از این مطلب : 1241
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 1 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نت ویر

هر كسي در طول عمر خود با مشكلات متنوع سلامتي روبرو خواهد شد. براي هر كدام از اين مشكلات، پزشكان متخصصي وجود دارد كه مي توانيد مشكل خاص خود را به او بسپاريد تا به درمان شما كمك كند. يكي از مشكلاتي كه مردم زيادي با آن دست به گريبان هستند كمر درد است. هر كسي دست كم يك بار در طول زندگي خود درد كمر را تجربه كرده است. اگر شما هم دچار كمردرد مي شويد و يا برخي مواقع گرفتار اين درد مي شويد، حتما اين مقاله را بخوانيد

علل اصلي كمر درد شما چيست؟ 

بروز درد در قسمت پشت و مخصوصا در بخش پاييني آن (يعني كمر)، مي تواند دلايل و علل زيادي داشته باشد. اما مشاهدات حاكي از آن است كه رايج ترين علل بروز اين درد عبارتند از:

وارد شدن آسيب خفيف تا شديد به سيستم عضلاني يا تاندون ها

بروز مشكل و وارد شدن ضربه به رباط ها يا ليگامان هاي كمر

و يا بيرون زدن ديسك هاي بين مهره اي كه در اصطلاح پزشكي به آن هرني ديسكال گفته مي شود.

متخصص كمردرد : براي كمر درد بايد چه دكتري بريم؟

به طور معمول پس از هر مشكلي مربوط به سلامتي بدن، اولين كسي كه به او مراجعه خواهيد كرد پزشك عمومي خواهد بود. اگر مشكل كمر درد شما خفيف و جزئي باشد، پزشك عمومي مي تواند مداخله كند و با تجويز دارو مشكل شما را برطرف كند

متخصص مغز و اعصاب

همانطور كه از نام اين متخصص بر مي آيد، او در تشخيص و درمان مشكلات مربوط به مغز و اعصاب مركزي و محيطي تخصص دارد. از آنجايي كه طناب نخاعي بخشي از سيستم عصبي است و در طول ستون فقرات قرار گرفته است. اگر مشكل شما مربوط به نخاع باشد بايد به يك متخصص مغزو اعصاب خوب مراجعه كنيد. اگر مشكل مربوط به نخاع باشد، علايم آن مي تواند به صورت درد كمر و يا درد اندام تحتاني همراه باشد.

متخصص طب ورزش

ورزشكاران بيشتر با چنين متخصصاني آشنا هستند. چنانچه حين داشتن فعاليت فيزيكي و يا انجام تمرينات ورزشي دچار آسيب ديدگي شده ايد و كمرتان درد مي كند، حتما به يكي از اين متخصصان مراجعه كنيد.

متخصص روماتولوژي

يكي از تخصص هاي اين پزشك، تشخيص و درمان مشكلات مربوط به مفاصل بدن است. ستون فقرات نيز از تعداد زيادي مهره استخواني و مفاصل كوچك تشكيل شده است. بنابراين اگر مشكل كمردرد شما مربوط به مفاصل ستون فقرات باشد بايد به يك متخصص روماتولوژي مراجعه كنيد.

فيزيوتراپيست

در بسياري از موارد ممكن است شما به تشخيص يك متخصص يا جراح ارتوپدي به يك فيزيوتراپ ارجاع داده شويد. فيزيوتراپيست به بازيابي عملكرد كمر شما و تسكين برخي از انواع درد ها كمك مي‌ كند

 



:: موضوعات مرتبط: مغز و اعصاب , ,
:: بازدید از این مطلب : 1088
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 31 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نت ویر

برخي از پزشكان مي‌توانند در تشخيص و درمان بي خوابي به شما كمك كند. بسته به مدت زمان بروز و نشانه هاي بيخوابي شما، پزشك عمومي ميتواند شما را به يك متخصص بيخوابي ارجاع دهد. به عنوان مثال، پزشك عمومي ممكن است شما را به يك متخصص مغز و اعصاب، روانشناس، روانپزشك يا متخصص طب جايگزين ارجاع دهد.

پزشك عمومي 

 افراد پس از اينكه متوجه علايم بي خوابي خود شوند، اغلب به يك پزشك عمومي يا پزشك خانواده مراجعه مي‌كنند. اين پزشكان ممكن است استراتژي هاي ساده اي براي كمك به بهبود خواب، به بيماران ارائه دهند. به عنوان مثال، آنها ممكن است به بيمار توصيه كنند كه در عادات روزانه يا شيوه زندگي خود تغييراتي ايجاد كنند

متخصص اطفال

 اگر فكر مي كنيد فرزند شما بي خوابي دارد، با پزشك متخصص اطفال ملاقات كنيد. متخصص اطفال ميتواند در نقش يك متخصص خواب ظاهر شود و با ارزيابي هاي خود به مديريت شرايط كودك بپردازد. پزشك متخصص اطفال پزشكي است كه آموزش هاي بيشتري در زمينه درمان كودكان ديده است. آن ها مي توانند به تشخيص و ارائه يك راه حل درماني مناسب براي كودك كمك كنند.

متخصص پزشكي خواب يا طب خواب

 برد متخصصان پزشكي آمريكا (ABMS) گواهينامه هاي تخصصي در زمينه هاي مختلف، از جمله داروهاي خواب، ارائه مي دهد. بسياري از انواع پزشكان، از جمله پزشكان مراقبت هاي اوليه، متخصص اطفال، و متخصصان مغز و اعصاب مي توانند به عنوان متخصص خواب تأييد شوند. متخصصان پزشكي خواب در تشخيص و مديريت شرايط مربوط به خواب، بسيار ماهر هستند. اگر پزشك عمومي شما در پزشكي خواب گواهينامه نداشته باشد، شما را به يك پزشك ديگر ارجاع مي‌دهد.

متخصص مغز و اعصاب

 همچنين ممكن است شما به يك متخصص مغز و اعصاب خوب  ارجاع داده شويد. متخصص مغز و اعصاب يك دكتر است كه آموزش هاي جامعي را در زمينه اختلالات سيستم عصبي ديده است. عدم تعادل در شرايط مغز شما، مي تواند علائم منفي بسياري از جمله بي خوابي ايجاد كند. متخصصين مغز و اعصاب همچنين سندرم پاي بيقراري كه علت شايع بي خوابي است را درمان مي كنند.

انشناس يا روانپزشك

 روانشناسان و روانپزشكان مي توانند به درمان برخي از انواع بي خوابي كمك كنند.  روانشناس يك متخصص روحي و رواني است كه رفتار و فرآيندهاي ذهني را مطالعه كرده است. روانپزشك يك پزشك است كه متخصص در تشخيص و درمان اختلالات رواني است. روانپزشك مي تواند داروهايي تجويز كند، در حالي كه يك روانشناس نمي تواند چنين كاري انجام دهد.



:: موضوعات مرتبط: مغز و اعصاب , ,
:: بازدید از این مطلب : 1129
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 30 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نت ویر

جراحی برای افراد مبتلا به فلج مغزی ممکن است به کاهش سفتی عضلات یا اسپاسم و انعطاف پذیری و کنترل اندام آسیب دیده، و مفاصل کمک کند.

انتخاب پزشکی: متخصص مغز و اعصاب خوب

انتخاب جراحی

انتخاب های اصلی جراحی عبارتند از:

جراحی ارتوپدی (برای عضلات، تاندون ها و مفاصل). برای افزایش دامنه حرکت انجام می شود. به عنوان مثال ممکن است جراحی، یک تاندون را طولانی کند و یا آن را از طریق عضلات و تاندون ها قطع کند و تاندون را به بخش های دیگر ضمیمه کند. جراحی برای درمان منحنی و انحنای ستون فقرات (اسکولیوز) و جلوگیری و یادرمان در رفتگی لگن نیز انجام می شود.

ریزوتومی انتخابی پشتی (برش اعصاب اندام های مبتلا) برای انقباض و یا مشکلات تحرکی دیگر است. این روش معمولا فقط برای کودکان که دارای سفتی عضلانی شدید در پاها هستند در نظر گرفته می شود.

دیگر جراحی های مربوط به فلج مغزی

جراحی برای مسائل مختلف ارتوپدی. جراحی برای مشکلات دیگری است که گاهی اوقات برای کودکان مبتلا به فلج مغزی مورد نیاز است. این جراحی بسته به درگیر شدن مشکلات خاص، متفاوت است. برای مثال برخی از کودکان ممکن است نیاز به جراحی برای تصحیح طول ناهموار پاها داشته باشند.

جراحی مربوط به پزشکی. یک پمپ کوچک جراحی در زیر پوست شکم برای افراد مبتلا به فلج مغزی، کاشته می شود. این پمپ می تواند با داروهایی مانند باکلوفن به طور مستقیم در مایع اطراف طناب نخاعی، استفاده شود.

هنگامی که عمل جراحی ممکن است استفاده شود

یک چکاپ کامل برای پیدا کردن عضلات و اعصاب آسیب دیده مورد نیاز است تا مشخص شود چه نوع عمل جراحی برای این بیماری بهترین است. تجزیه و تحلیل راه رفتن ممکن است بخشی از این امتحان باشد.

پزشکان در مورد بهترین سن برای کودکان برای عمل جراحی فلج مغزی توافق نظر ندارند. برخی ممکن است جراحی را در سنین جوانی پیشنهاد کنند در حالی که دیگران ممکن است درمان های دیگر را قبل از عمل جراحی پیشنهاد کنند. با استفاده از این فرم اطلاعات جراحی می توان تصمیم گرفت که چه چیزی مناسب فرزند شما می باشد.

 

جراحی اغلب برای ماهیچه پاها استفاده نمی شود. جراحی برای تغییر شکل بازوی حامل خطرات مربوط به آسیب های حسی است. گاهی اوقات از دارو و یا درمان فیزیکی برای به تعویق انداختن یا جلوگیری از عمل جراحی، استفاده می شود.



:: موضوعات مرتبط: مغز و اعصاب , ,
:: بازدید از این مطلب : 1047
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 27 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نت ویر

سرطان مغز علائم مختلفي دارد شامل:

  • تشنج
  • بي خوابي
  • گيجي
  • تغييرات رفتاري

همه ي توده هاي مغزي سرطاني نيستند، و توده هاي خوش خيم هم ممكن است علائم مشابه داشته باشند.

سرطان هاي مغزي اوليه 

  • مغز از سلول هاي متفاوت بسياري تشكيل شده است:
  • برخي از سرطان هاي مغزي زماني رخ مي دهد كه نوعي سلول به اشكال غير عادي تبديل مي شود.
  • وقتي كه سلول ها تغيير مي كنند، در مسير هاي غير عادي رشد مي كنند و  تكثير مي شوند.
  • با رشد اين سلول هاي غير عادي، توده يا تومور ايجاد مي شود.
  • تومورهاي مغزي خوشخيم، تومورهاي اوليه اي هستند كه از مغز ايجاد شده اند.
  • شايع ترين تومورهاي اوليه مغزي، گليوم، مننژيوم، آدنوم هيپوفيز، شوآنوم وستيبولار و تومورهاي نورواكتودرمال اوليه ( مدولابلاستوما) است. گليوم شامل گليوبلاستوم، آستروسيتوم، اليگودندروگليوم و اپانديموم است.
  • بيشتر اين تومورها  بر اساس بخشي از مغز كه از آن منشاء گرفته اند و يا نوع سلول هاي مغزي نام گذاري مي شوند.

سرطان متاستاتيك مغزي

اين تومورها از سلول هاي سرطاني هر بخش بدن ايجاد مي شوند. اين سلول ها از تومورهاي  ديگري به سمت مغز پخش مي شوند كه متاستاز ( دست اندازي) نام دارد. اين فرم، شايع ترين نوع تومور مغزي است.

علل سرطان مغز

علت دقيق آن ناشناخته است. عوامل ژنتيكي، سموم ويروسي محيطي، اشعه به سر، عفونت ايدز، سيگار با سرطان مغز ارتباط دارد. در بيشتر موارد، علت مشخصي يافت نمي شود.

درمان سرطان مغز

  • درمان تومورهاي مغزي به عوامل متعددي بستگي دارد شامل:
  • سن بيمار
  • وضعيت كلي سلامتي
  • اندازه و محل و نوع تومور

درمان سرطان مغز معمولا پيچيده است. بيشتر روندهاي درمان با مشورت پزشكان صورت مي گيرد.

  • تيم پزشكان  شامل  جراح و متخصص مغز و اعصاب خوب ، انكولوژيست و متخصص راديوتراپي سرطان است.
  • بر اساس محل تومور و اندازه و نوع آن، سن بيمار و مشكلات طبي اضافي روندهاي درماني تغيير مي كند.
  • بيشترين درمان هاي مورد استفاده براي سرطان مغز، شامل جراحي، راديوتراپي، شيمي درماني است. در بيشتر موارد، ممكن است بيش از يكي از اين روش ها استفاده شود.


:: موضوعات مرتبط: مغز و اعصاب , ,
:: بازدید از این مطلب : 1116
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نت ویر

براي شما مهم است كه مكالماتي باز، صادقانه با تيم پزشكي خود داشته باشيد. براي پرسيدن هر سوالي راحت باشيد و نگران چه گونه به نظر رسيدن ان نباشيد. در اينجا سوالاتي را كه مي توانيد بپرسيد مطرح كرده ايم. اطمينان حاصل كنيد سوالاتي را خودتان به انها فكر مي كنيد را بپرسيد. همچنين پرستاران، مددكاران، و ديگر اعضاي تيم درماني مي توانند به سوالات شما پاسخ دهند.

چه نوع توموري دارم

تومور بدخيم يا خوش خيم است؟ به چه معني است؟

تومور در كجاي مغز يا نخاع است و چقدر رشد كرده است؟

ايا قبل از تصميم در مورد درمان ازمايشات ديگري لازم نيست؟

چقدر در درمان اين تومورها مهارت و تجربه داريد؟

مي تواند ازمايشي دوباره داشته باشم؟ مي توانيد متخصص مغز و اعصاب خوب يا مركز سرطان ديگري را توصيه كنيد؟

انتخاب هاي درماني من چه هستند؟ چه چيزي توصيه مي كنيد؟ چرا؟

هدف درمان چيست؟

ايا درمان هيچكدام از نشانه هايي را كه من دارم از بين مي برد؟

خطرات و اثرات جانبي درمان چيست؟ چه ناتوانايي هايي مي توانم داشته باشم؟

براي امادگي براي درمان چه بايد انجام دهم؟

درمان چه مدت طول مي كشد؟ چطورخواهد بود؟ كجا انجام خواهد شد؟

پيش بيني مورد انتظار من چيست؟

اگر درمان موفق نبود يا تومور برگشت چه بايد بكنيم؟

بعد از درمان چه كارهايي را بايد انجام دهم؟

از كجا مي توانم اطلاعات و پشتيباني هاي بيشتري پيدا كنم؟

همزمان با پرسيدن اين سوالات مطمان شويد كه جواب ها را هم مي نويسيد. مثلا، ممكن است اطلاعاتي در مورد زمان ريكاوري بخواهيد تا زمان كاري و برنامه ي خود را بعد از درمان برنامه ريزي كنيد. يا ممكن است در مورد ازمايشان باليني كه براي شما مفيد است سوال بپرسيد.



:: موضوعات مرتبط: مغز و اعصاب , ,
:: بازدید از این مطلب : 1103
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 25 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نت ویر

نشانه هاي و علايم تومورهاي مغز و نخاع در كودكان ممكن است به تدريج رخ دهند و در طول زمان بدتر شوند و يا ممكن است به طور ناگهاني وهمراه با تشنج رخ دهند.

نشانه هاي عمومي

تومور در هر بخشي از مغز ممكن است به فشار جمجمه بينجامد (شناخته شده به عنوان بالا برنده فشار داخل جمجمه). اين عوامل مي تواند با رشد تومور ايجاد شوند: تورم در مغز، مسدود كردن جريان مايع مغزي نخاعي، افزايش فشار كه مي تواند منجر به وقوع علائم زير شود:

  • سردرد
  • تهوع
  • استفراغ
  • لوچي يا تاري ديد
  • مشكلات تعادلي
  • تغييرات رفتاري
  • تشنج
  • خواب آلودگي يا حتي كما.

سردردهايي كه در طول زمان بدتر مي شوند، از علائم شيوع تومورهاي مغزي هستند.اما همه تومورهاي مغزي باعث سردرد ويا سردردها باعث ايجاد تومور نمي شوند.در برخي از كودكان، تشنج اولين علامت يك تومور مغزي مي باشد. اغلب تشنج در كودكان توسط تومورهاي مغزي ايجاد مي شوند. اما اگر كودك شما داراي يك تشنج است بهتر است كه به يك پزشك متخصص مغز و اعصاب خوب مراجعه كنيد تا مطمئن شويد كه اين سردرد ناشي از تومور بوده و يا مربوط به بيماري هاي ديگر است. در چند اول سال زندگي، ساير علائم وجود تومور شامل تحريك پذيري، از دست دادن اشتها، تاخير در رشد وكاهش توانايي هاي فكري و جسمي مي باشند. در كودكان بسيار جوان كه نمي توانند از علائم شكاين كنند، پدر و مادر ممكن است از روي نقاط نرم روي جكجمه، افزايش اندازه سر و گاهي اوقات فونتانلل متوجه تومور شوند. اين اتفاق زماني مي افتد كه استخوان جمجمه با هم رشد نكرده است وافزايش فشار تومور مي تواند آن ها را از هم جدا كند.

در كودكان سن مدرسه، ساير علائم به طور كلي مي تواند شامل ضعيف بودن عملكرد در مدرسه، تغييرات خستگي و شخصيتي باشد.اگر كودك مي تواند همكاري كند دكتر مي تواند بگويد كه مشكل از فشار داخل جمجمه است و با نگاه كردن به داخل چشم كودك براي ديدن تورم عصب بينايي اين موضوع را شناسايي مي كند.



:: موضوعات مرتبط: مغز و اعصاب , ,
:: بازدید از این مطلب : 1155
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 24 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نت ویر

ضايعات مغزي به صورت ناحيه اي از بيماري يا آسيب مغزي مي باشد. تعريف آن به نظر ساده است، ولي درك ضايعات مغزي مي تواند دشوار باشد. علت آن اين است كه انواع بسياري از ضايعات مغزي وجود دارد. ممكن است اين ضايعات كوچك تا بزرگ باشد، تعداد كم تا زياد داشته باشد، از موارد نسبتا مخرب تا موارد تهديد كننده حيات.

علل ضايعات مغزي چيست؟ 

ضايعات مغزي ممكن است شامل موارد زير باشد:

  • آسيب مغزي
  • عفونت مغزي
  • مواجهه با برخي مواد شيميايي خاص
  • مشكلات مرتبط با دستگاه ايمني بدن
  • به طور معمولا علت آن ناشناخته است.

علائم ضايعات مغزي چيست؟

علائم اين ضايعات بر اساس نوع، محل و اندازه ي ضايعه متغير است. علائم شايع چندين نوع ضايعات مغزي شامل موارد زير است:

  • سردرد
  • گردن درد يا سفتي گردن
  • تهوع، استفراغ، كاهش اشتها
  • تغييرات بينايي و يا درد چشم
  • تغييرات خلقي، رفتاري، شخصيتي، تمركز
  • كاهش حافظه و يا گيجي
  • تشنج
  • تب
  • دشواري در راه رفتن

انواع متفاوت ضايعات مغزي كدامند؟

برخي انواع شايع تر آن عبارتند از:

  • آبسه
  • ناهنجاري هاي شرياني- وريدي.
  • انفاركت مغزي
  • فلج مغزي
  • مالتيپل اسكلروز
  • تومورها

برجستگي هاي سلولي هستند كه از بافت نرمال به صورت غيرطبيعي رشد مي كند. برخي تومورها غير سرطاني  و يا خوش خيم هستند. ساير موارد سرطاني هستند. اين ضايعات ممكن است در مغز هم ايجاد شوند و يا ممكن است از جاي ديگر بدن پخش شده باشند. ( متاستاز).

درمان ضايعات مغزي

درمان به نوع ضايعه مغزي بستگي دارد. اهداف درماني ممكن است طبق نظر يك متخصص مغز و اعصاب خوب شامل معالجه، تسكين علائم، و يا بهبود كيفيت زندگي و يا طول عمر باشد. رويكردهاي شايع براي درمان ضايعات مغزي شامل موارد زير است:

  • اگر ضايعه مشكل جدي نمي دهد و رشد نمي كند، بايد پيگيري شود و ممكن است تنها چكاپ هاي دوره اي لازم شود.
  • براداشت ضايعه با جراحي اگر امكان پذير باشد. تكنيك هاي جراحي جديد ممكن است استفاده شود كه برداشت ضايعه با روش هاي قديم دشوار باشد.
  • شيمي درماني و يا اشعه درماني براي ضايعاتي كه سرطاني هستند.
  • درمان عفونت مهاجم با آنتي بيوتيك و يا ساير داروهاي ضد ميكروبي
  • درمان براي تسكين فعاليت دستگاه ايمني
  • داروها و يا ساير روش ها براي تسكين علائم ضايعه ي مغزي

 



:: موضوعات مرتبط: مغز و اعصاب , ,
:: بازدید از این مطلب : 1811
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 20 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : نت ویر

جراحي براي افراد مبتلا به فلج مغزي ممكن است به كاهش سفتي عضلات يا اسپاسم و انعطاف پذيري و كنترل اندام آسيب ديده، و مفاصل كمك كند.

انتخاب جراحي 

انتخاب هاي اصلي جراحي عبارتند از:

جراحي ارتوپدي (براي عضلات، تاندون ها و مفاصل). براي افزايش دامنه حركت انجام مي شود. به عنوان مثال ممكن است جراحي، يك تاندون را طولاني كند و يا آن را از طريق عضلات و تاندون ها قطع كند و تاندون را به بخش هاي ديگر ضميمه كند. جراحي براي درمان منحني و انحناي ستون فقرات (اسكوليوز) و جلوگيري و يادرمان در رفتگي لگن نيز انجام مي شود.

ريزوتومي انتخابي پشتي (برش اعصاب اندام هاي مبتلا) براي انقباض و يا مشكلات تحركي ديگر است. اين روش معمولا فقط براي كودكان كه داراي سفتي عضلاني شديد در پاها هستند در نظر گرفته مي شود.

ديگر جراحي هاي مربوط به فلج مغزي

جراحي براي مسائل مختلف ارتوپدي. جراحي براي مشكلات ديگري است كه گاهي اوقات براي كودكان مبتلا به فلج مغزي مورد نياز است. اين جراحي بسته به درگير شدن مشكلات خاص، متفاوت است. براي مثال برخي از كودكان ممكن است نياز به جراحي براي تصحيح طول ناهموار پاها داشته باشند.

جراحي مربوط به پزشكي. يك پمپ كوچك جراحي در زير پوست شكم براي افراد مبتلا به فلج مغزي، كاشته مي شود. اين پمپ مي تواند با داروهايي مانند باكلوفن به طور مستقيم در مايع اطراف طناب نخاعي، استفاده شود.

هنگامي كه عمل جراحي ممكن است استفاده شود

هر جراح و متخصص مغز و اعصاب خوب نياز به يك چكاپ كامل براي پيدا كردن عضلات و اعصاب آسيب ديده دارد تا مشخص شود چه نوع عمل جراحي براي اين بيماري بهترين است. تجزيه و تحليل راه رفتن ممكن است بخشي از اين امتحان باشد.

پزشكان در مورد بهترين سن براي كودكان براي عمل جراحي فلج مغزي توافق نظر ندارند. برخي ممكن است جراحي را در سنين جواني پيشنهاد كنند در حالي كه ديگران ممكن است درمان هاي ديگر را قبل از عمل جراحي پيشنهاد كنند. با استفاده از اين فرم اطلاعات جراحي مي توان تصميم گرفت كه چه چيزي مناسب فرزند شما مي باشد.

جراحي اغلب براي ماهيچه پاها استفاده نمي شود. جراحي براي تغيير شكل بازوي حامل خطرات مربوط به آسيب هاي حسي است. گاهي اوقات از دارو و يا درمان فيزيكي براي به تعويق انداختن يا جلوگيري از عمل جراحي، استفاده مي شود.



:: موضوعات مرتبط: مغز و اعصاب , ,
:: بازدید از این مطلب : 1107
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 19 فروردين 1399 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد