پولیپ بینی رشد بافت نرم بینی است که بدون درد بوده و غیرسرطانی دسته بندی می شوند. آن ها در پوشش مجاری بینی یا سینوس ها بروز می کنند و شبیه به قطرات اشک یا حبه های انگور هستند. پولیپ ها از التهاب مزمن ناشی می شوند و با آسم، عفونت مکرر ، آلرژی ، حساسیت به دارو یا برخی اختلالات ایمنی همراه هستند. در ادامه با بهترین جراح بینی تهران همراه باشید.
علائم پولیپ بینی چیست؟
در اغلب مواقع پولیپهای بینی با تحریک و تورم پوشش داخلی مجاری بینی و سینوس ها (که ممکن است بیش از 10 هفته طول بکشد) همراه هستند. با این حال سینوزیت مزمن ممکن است بدون هرگونه پولیپ ادامه داشته باشد.
به طور کلی پولیپ های ایجاد شده در داخل بینی نرم بوده و فاقد حس هستند. بنابراین زمانی که کوچک هستند ممکن است متوجه آن ها نشوید. با این حال هرچه پولیپ بزرگتر شود یا بزرگتر باشد علائمی ایجاد خواهد کرد. زیرا به همان اندازه که بزرگتر شود می تواند مجاری تننفسی و سینوسی را مسدود کند.
جهت مشاهده عکس قبل و بعد عمل بینی کلیک کنید.
علائم و نشانههای معمول سینوزیت مزمن با پولیپ بینی عبارتند از:
- آبریزش بینی
- احتقان مداوم بینی
- کاهش یا از بین رفتن حس بویایی
- از دست دادن حس چشایی
- درد صورت یا سردرد
- درد در دندانهای بالا
- احساس فشار روی پیشانی و صورت شما
- خرناس کشیدن یا خروپف شدید داشتن
- خونریزی مکرر از بینی
علل: چه چیزی باعث ایجاد پولیپ ها می شود؟
پزشکان هنوز نمیدانند که پولیپها دقیقا چگونه ایجاد می شوند و یا چه عللی مشخصا باعث این بروز آن ها می شود. زیرا برخی از افرادی که التهاب مزمن بینی داشته اند پولیپ نگرفته اند، اما برخی دیگر در شرایط مشابه دچار پولیپ شده اند. شواهد نشان می دهد کسانی که پولیپ دارند مشخصات تدافعی بدنشان و مارکرهای شیمایی داخل مخاط آن ها با افرادی که پولیپ ندارد متفاوت است.
عوارض پولیپ بینی چیست؟
- ایجاد آپنه انسدادی خواب
- تشدید شدن آسم
- افزایش عفونت های سینوسی
پولیپ ها را چطور درمان کنیم؟
هرکسی می تواند پولیپ داشته باشد، با این حال شیوع آن در بزرگسالان بیشتر است. داروها اغلب می توانند پولیپ بینی را کوچک یا از بین ببرند، اما گاهی اوقات برای از بین بردن آنها نیاز به جراحی است. عمل بینی آخرین مرحله از درمان و در صورت عدم پاسخگویی به داروها است. اما توجه داشته باشید که حتی پس از درمان موفقیت آمیز جراحی پولیپ بینی، پولیپ ها ممکن است اغلب برگردند.
بیشتربخوانید... هزینه عمل بینی
:: موضوعات مرتبط:
سلامت دهان و دندان ,
,
:: بازدید از این مطلب : 223
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0